Microsoft Q&A moderálása

A moderálási üzenetsor elérése

A moderátorok a fejléc "Kérdés feltevése" gombja mellett egy "Moderator Tools" feliratú második gombot fognak látni. A gomb kiválasztásával a moderátorok a moderálási üzenetsorba lesznek irányítva.

Moderálási üzenetsor

A moderálási üzenetsor három lapból áll:

  1. Jelentett: A moderátorok megtekinthetik az összes olyan tartalmat, amelyet más felhasználók manuálisan jelentettek.
  2. Eszkalálódott: A moderátorok megtekinthetik az összes olyan tartalmat, amelyet további felülvizsgálat céljából eszkaláltak.
  3. Törölt: A moderátorok az összes törölt tartalmat láthatják.

Az összes lapon az alábbiakat végezheti el:

  • Szűrje a tartalmat a "Felfüggesztett felhasználók" vagy a "Nem felfüggesztett felhasználók" szerint.
  • Rendezze a tartalmat a "Legújabb", a "Legrégebbi" vagy a "Felhasználó szerint" szerint.

Jelentett tartalom feldolgozása

Ezen a lapon láthatja az összes olyan tartalmat, amelyről a többi felhasználó jelentést tett moderálás céljából. Az alábbi műveleteket végezheti el:

  • Jelentett tartalom szerkesztése: Szerkesztheti a tartalmat, hogy eltávolítson minden olyan tartalmat, amely nem követi az irányelveket. Vegye figyelembe, hogy a frissített tartalom elküldésekor a rendszer már nem jelenti a tartalmat, és visszaállítja azt a webhelyen.
  • Jelentett tartalom jóváhagyása: Előfordulhat, hogy a tartalmat tévedésből jelentették, így visszaállíthatja a webhelyre.
  • Jelentett tartalom törlése: Ez a tartalom nem lehet a webhelyen. A törlés után a tartalom csak a moderátorok számára lesz látható, más felhasználók számára nem.
  • Felfüggesztés/Nem megfelelő felhasználó: A felhasználó megsérti a Q&A magatartási kódexét. Ez a művelet visszavonható.

Eszkalált tartalom feldolgozása

Ezen a lapon az összes kérdés moderátora további áttekintést és segítséget kaphat. Az alábbi műveleteket végezheti el:

  • Eszkalált tartalom szerkesztése: A tartalom szerkesztésével eltávolíthat minden olyan tartalmat, amely nem követi az irányelveket. Vegye figyelembe, hogy a frissített tartalom elküldésekor a kérdésszál az Eszkalált üzenetsorban marad.
  • Eszkalált tartalom törlése: Ez a tartalom nem lehet a webhelyen. A törlés után a tartalom csak a moderátorok számára lesz látható, más felhasználók számára nem.
  • Eszkaláció eltávolítása: Ez a művelet eltávolítja a kérdést az Eszkalált üzenetsorból.
  • Felfüggesztés/Nem megfelelő felhasználó: A felhasználó megsérti a Q&A magatartási kódexét. Ez a művelet visszavonható.

Törölt tartalom feldolgozása

Vannak olyan esetek, amikor a moderátorok esetleg látni szeretnék a törölt tartalom teljes listáját. Előfordulhat például, hogy egy moderátornak meg kell értenie, hogy miért törölték vagy visszaállították a tartalmat a nem megfelelő anyagok eltávolítása után.

A lista megtekintéséhez lépjen a moderálási üzenetsorra, és válassza a "Törölt" lapot. Ez a szakasz az összes törölt tartalmat, valamint a részletes információkat jeleníti meg, beleértve a tartalmat törölt személy személyazonosságát, a törlés időpontját és a törlés okát.

Műveletek a Törölt tartalom lapon

  • Törölt tartalom szerkesztése: Szerkesztheti a tartalmat az irányelveknek nem megfelelő részek eltávolításához. A frissített tartalom elküldésekor a rendszer visszaállítja, és a továbbiakban nem törli.
  • Törlés visszavonása: Előfordulhat, hogy a tartalmat véletlenül törölték, így visszaállíthatja azt.
  • Felfüggesztés/Nem megfelelő felhasználó: A felhasználó megsérti a Q&A magatartási kódexét. Ez a művelet visszavonható.

Felhasználók felfüggesztése

A Microsoft Q&A moderátorai felfüggeszthetik a Q&A magatartási kódexét megsértő felhasználókat. A felhasználók felfüggesztése visszafordítható művelet, és a felfüggesztés eltávolításával kapcsolatos részleteket alább találja.

Milyen műveleteket tehet a felfüggesztett felhasználó NEM?

  • Kérdés küldése
  • Válasz hozzáadása
  • Megjegyzés hozzáadása
  • A tartalom szerkesztése
  • Jelentés tartalma
  • Válasz elfogadása
  • Szavazás a megjegyzésekről
  • Kérdések értékelése
  • Válaszok értékelése

Milyen műveleteket végezhetnek továbbra is a felfüggesztett felhasználók?

  • Kérdésszál megosztása
  • Kérdésszál mentése gyűjteménybe
  • Kérdésszál, felhasználó vagy címke követése

Megjegyzés

A felhasználó felfüggesztése nem törli a webhely tartalmát. Ehhez további lépésre van szükség a felhasználó bejegyzéseinek eltávolításához. További információ: Tartalom törlése a Microsoft Q&A-n.

Felhasználó felfüggesztése

A moderátor felfüggesztheti a felhasználót a "Jelentett", az "Eszkalált" vagy a "Törölt" lapon.

  1. A felhasználói adatok a jelentett/eszkalált/törölt tartalomkártya közepén jelennek meg.
  2. Válassza a "Felhasználó felfüggesztése" gombot.
  3. Megjelenik egy modális, amely a művelet megerősítését kéri. Válassza az "Igen, felhasználó felfüggesztése" lehetőséget a művelet megerősítéséhez és a felhasználó felfüggesztéséhez.

Képernyőkép a felhasználó felfüggesztéséről.

Felhasználó felfüggesztésének visszavonása

A moderátor leiratkozhat a felhasználóról a "Jelentett", az "Eszkalált" vagy a "Törölt" lapon. Ezzel lehetővé teszi, hogy a felhasználó ismét részt vegyen a Q&A-webhelyen.

Felfüggesztett felhasználók esetén a "Felhasználó felfüggesztése" gomb el lesz távolítva, és a "Nem használt felhasználó" gomb lép a helyébe.

  1. A felhasználói adatok a jelentett/eszkalált/törölt tartalomkártya közepén jelennek meg.
  2. Válassza a "Nem megfelelő felhasználó" gombot.
  3. Megjelenik egy modális, amely a művelet megerősítését kéri. Válassza az "Igen, nem függő felhasználó" lehetőséget a művelet megerősítéséhez és a Q&A-ra vonatkozó engedélyük visszaállításához.

Megjegyzés

A felhasználói felfüggesztés eltávolítása nem állítja vissza a törölt tartalmat.