Πρέπει να περιμένουμε τη Microsoft να παράσχει μια ρύθμιση που μας επιτρέπει να απενεργοποιήσουμε αυτήν τη νέα δυνατότητα.
Πρόβλημα με προεπισκόπηση αρχείων που κατεβαίνουν στα Windows
Γεια σας,
Έχω παρατηρήσει ότι στα Windows δεν εμφανίζεται πλέον προεπισκόπηση για τα αρχεία που κατεβάζω από το διαδίκτυο. Αντί για προεπισκόπηση, εμφανίζεται το μήνυμα:
«Το αρχείο στο οποίο επιχειρείτε προεπισκόπηση μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας. Εάν εμπιστεύεστε το αρχείο και την προέλευση από την οποία το λάβατε, ανοίξτε το για να προβάλετε τα περιεχόμενα του.»
Η μόνη λύση που βρήκα είναι να κάνω δεξί κλικ → Ιδιότητες → Άρση αποκλεισμού, αλλά αυτό πρέπει να το κάνω ξεχωριστά για κάθε αρχείο. Παλιότερα, όλα τα αρχεία μπορούσαν να εμφανίζουν προεπισκόπηση κανονικά χωρίς αυτή τη διαδικασία.
Θα ήθελα να ρωτήσω:
Υπάρχει κάποια επίσημη ρύθμιση ή επιλογή ώστε τα Windows να επιτρέπουν προεπισκόπηση αρχείων από αξιόπιστες πηγές χωρίς να χρειάζεται “Άρση αποκλεισμού” κάθε φορά;
Windows για το σπίτι | Windows 11 | Αρχεία, φάκελοι και χώρος αποθήκευσης
4 πρόσθετες απαντήσεις
Ταξινόμηση κατά: Νεότερα
-
bug locker 890 Βαθμοί φήμης Επόπτης εθελοντών2025-11-29T10:42:01.0866667+00:00 Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις προσωρινά το Google drive , για να δούμε αν το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό.
-
Giannis Kennis 0 Βαθμοί φήμης
2025-11-29T09:19:32.8366667+00:00 -
bug locker 890 Βαθμοί φήμης Επόπτης εθελοντών2025-11-04T17:39:35.53+00:00 Καλησπέρα.
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα αρχείου/ων , να κατεβάσω για να δω το ζήτημα , και
ένα screenshot του μηνύματος που βλέπεις ?
-
DaveM121 946.1K Βαθμοί φήμης Ανεξάρτητος σύμβουλος2025-11-04T13:48:39.2+00:00 Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από μια νέα λειτουργία ασφαλείας που προστέθηκε στα Windows 11 στην ενημέρωση του Οκτωβρίου (δείτε τον σύνδεσμο παρακάτω). Προς το παρόν δεν υπάρχει λειτουργική μέθοδος για την απενεργοποίηση αυτής της νέας λειτουργίας ασφαλείας. Η καλύτερη επιλογή είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Feedback Hub στα Windows και να αναφέρετε το πρόβλημα που προκαλεί αυτή η νέα λειτουργία ασφαλείας. Αν πολλοί χρήστες το κάνουν αυτό, τότε ενδέχεται να παρέχουν μια ρύθμιση για να την απενεργοποιήσουν σε μια επερχόμενη ενημέρωση.