Kαλημέρα ΧΡΗΣΤΟΣ 000,
Bασιζόμενη στις πληροφορίες που μας δίνεις καταλαβαίνω ότι επιθυμείς να προχωρήσεις στη διαγραφή/αφαίρεση του λογαριασμού του παιδιού σου από τον υπολογιστή και να κρατήσεις μόνο το λογαριασμό που έχεις δημιουργήσει στο λαπτοπ σου.
Πριν προχωρήσεις στη διαγραφή του λογαριασμού του παιδιού σου από το λαπτοπ θα πρέπει να γνωρίζεις τα εξής:
-H διαγραφή ενός λογαριασμού απο το σύστημα διαγράφει και το περιεχόμενο αυτού. Oλα τα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας, εγγραφα, μουσική εικονες , ληψεις θα διαγραφούν.
-Πρέπει να συνδεθείς με διαφορετικό λογαριασμό Διαχειριστή για να μπορέσεις να διαγράψεις έναν άλλον λογαριασμό Διαχειριστή. Με ένα τυπικό λογαριασμό χρήστη/ standard δεν είναι εφικτό να προχωρήσεις σε διαγραφη λογαριασμού Διαχειριστή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να προσδώσεις δικαιώματα διαχειριστή στο λογαριασμό που δημιούργησες.
-Δεν γίνεται να προχωρήσεις σε διαγραφή λογαριασμού Διαχειριστή ενώ είσαι συνδεδεμένος σ αυτόν. Θα πρέπει να κάνεις είσοδο με το νέο λογαριασμό (με δικαιώματα διαχειριστή) που δημιούργησες και στη συνέχεια να εκτελέσεις είσοδο χρησιμοποιώντας το νέο λογαριασμό για να μπορέσεις να διαγραψεις τον παλιό (του παιδιού σου).
Αφου βεβαιωθείς οτι έχεις προσδώσει δικαιώματα διαχειριστή στο λογαριασμό σου (λογαριασμός Β) θα πρέπει να κάνεις τα εξής για να διαγράψεις το λογαριασμό Α (του παιδιού σου) απο τον υπολογιστή σου:
Σημείωση: Παρακαλώ ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις
εδώ ώστε να μπορέσεις να προσδώσεις δικαιώματα διαχειριστή στο λογαριασμό σου
Στη συνέχεια παρακαλώ κάνε τα εξής:
-Κάνε είσοδο στον υπολογιστή σου με το λογαριασμό B
-Πίεσε τo Windows key+ x και επίλεξε Πινακας ελεγχου/Control panel.
-Eπίλεξε Λογαριασμοί χρηστών/User accounts
-Κατάργηση λογαριασμών χρήστη/Remove user accounts
Στο παράθυρο που θα ανοιξει θα πρέπει να εμφανίζονται οι λογαριασμοί Α και Β (και οι δυο με δικαιώματα Διαχειριστή)
-Πίεσε πάνω στο λογαριασμό Α που επιθυμείς να διαγράψεις
-Eπίλεξε Διαγραφή λογαριασμού/Delete the account απο τα αριστερά της σελίδας
-Aμέσως μετά θα σου ζητηθεί εάν επιθυμείς να γίνει διατήρηση των αρχείων του συγκεκριμένου λογαριασμού. Θα πρέπει να επιλέξεις Να γίνει διατήρηση αρχείων. Με αυτo τον τρόπο θα διατηρηθούν τα αρχεια της Eπιφάνειας εργασίας, Εγγραφα, Αγαπημένα, Φωτογραφίες και Βίντεο. Όλα τα υπόλοιπα θα διαγραφούν.
-Στη συνέχεια πίεσε Διαγραφή λογαριασμού. Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σημείωση: Προχώρησα σε τροποποίηση του τίτλου της συγκεκριμένης ανάρτησης ώστε να καθοδηγηθούν κατάλληλα και άλλοι χρήστες που πιθανόν να αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.
Εύχομαι οι παραπάνω πληροφορίες να σου φανούν χρησιμές.
Πάντα στη διέθεσή σου σχετικά με οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Ευχαριστώ
Αικατερίνη